vrijdag 16 mei 2008

Reismarkt


KHBO EN ‘VERDER’ STUDEREN
Ontwikkelingswerk in onze hogeschool

Stagiairs in Zuid-Amerika, projecten in Rwanda en Oost-Kongo, lessen in India… Dit jaar deden 16 studenten van de KHBO een lange stage in een ontwikkelingsland, voor volgend jaar diende zich al een veelvoud aan. Waarom doen we het, en welk voordeel levert het die studenten op, naast het avontuur? En wat is het grote verschil met Erasmus studentenuitwisselingen?

Op woensdag 21 mei tonen terugkerende studenten wat hen zal bijblijven van hun verblijf in India, Gambia, Tanzania, Ecuador en Bolivia. Ze doen dat met marktstandjes. Eerder dan iets te verkopen, vertellen ze verhalen aan de hand van voorwerpen en praten ze over wat hen bezield heeft om ‘verder’ te gaan. Eerste- en tweedejaarsstudenten kunnen kennismaken met mogelijke bestemmingen, bevriende organisaties zijn ook aanwezig.

Die reismarkt wordt gevolgd door een bezinning met enkele bevoorrechte getuigen:


  • Melanie Surmont (stage lager onderwijs in Guatemala, 1998) geeft aan welke impact dat stageverblijf op haar had.

  • Sofie Van Zeebroeck (Jint vzw, een organisatie voor jeugdwerk in het buitenland) heeft het over interculturele competenties die verworven worden bij een werkverblijf in ontwikkelingslanden.

  • Peter Van Slambroeck van de Stedenband Oostende-Banjul vertelt over de investering in zo’n stage, en de opbrengst ervan.

Het is de eerste en laatste keer dat deze namiddag georganiseerd wordt in de Campus Garenmarkt, die we halverwege september 2008 verlaten.

  • 14u: reismarkt van terugkerende studenten
  • 15u: geleid gesprek met betrokkenen
  • 16u: drankje

Woensdag 21 mei 2008, 14u-16u, Garenmarkt 8, 8000 Brugge

Geen opmerkingen: